Over ons

Wat ooit begon als een sfeervolle middag de carnavalsoptocht van Nuland te bezoeken, is in de loop der jaren uitgegroeid tot Confetti Rave Festival.

 

Om jullie wat meer te vertellen beginnen we in 2017. In dat jaar staken 4 jongeren de koppen bij elkaar om met een kleine 35 personen naar de optocht te kijken. Al snel was er bier, muziek en een locatie geregeld. Een geslaagde middag bij het anker van Nuland volgde en dat smaakte naar meer.

 

2018: Anderen vriendengroepen hadden lucht gekregen van het samen kijken naar de optocht en zo waren we al snel met een kleine 80-100 personen. Deze dag is de naam Confetti Rave ontstaan.  Waar in 2017 nog een afspeellijst aanstond, waren er in 2018 dj’s die elkaar afwisselden, artiesten als “Vochtige Muis en Natte Mo” en “Confetti Dave” zijn 2 van de vele artiesten die ooit begonnen op Confetti Rave.

 

2019: Problemen in de voorbereiding! De gemeente plaatste een standbeeld op onze locatie en zo moesten we verhuizen. Na snel schakelen konden we terecht op de parkeerplaats van de oude Rabobank. De organisatie werd uitgebreid om de taken te kunnen verdelen. Na het kleine succes zoals we 2018 mogen noemen werd het drukker en drukker. 170 mensen kwamen naar de parkeerplaats, waar de dj’s van 2018 hun opwachting weer maakte en nieuw talent werd geboren.

 

2020: Ook dit jaar een verbouwing en op zoek naar een nieuwe locatie. Expert van Erp stelde haar parkeerplaats beschikbaar en zodoende kwamen er 240 bezoekers naar de Zandstraat in Nuland. Waar Corona zijn intrede in het land maakte wilde de organisatie hier nog niets van weten. Het absolute topjaar tijdens de carnaval. Slechte weersomstandigheden maakte het moeilijk. Gelukkig konden we dankzij de bezoekers beschikken over meerdere vrachtwagens als “windvangers”, poncho’s werden van huis meegenomen en Confetti Rave 2020 was een feit. Liters keizerskroon, een set geluid waar je u tegen zegt midden in het dorp en kilo’s confetti zorgde mede voor een topeditie.

2021: Corona… een streep door de carnaval en dus door de optocht. Toen corona in de zomer even weg leek te zijn heeft de organisatie snel de koppen bij elkaar gestoken. Een zomereditie moest en zou er komen, met lege festivalagenda in het hele land, was daar toch Confetti Rave. Op een weiland in de Nulandse polder werd de eerste échte Confetti Rave Festival zomercarnaval gehouden. Kosten noch moeite werden bespaart en zo stond er een prachtig sfeervol terrein met de o.a. welbekende DJ booth, een nieuwe shotjesbar, sfeerverlichting boven het terrein, nog meer geluid en eetkramen. Ruim 275 mensen waren aanwezig en genoten van de muziek, de drank en het prachtige weer. Deze zomereditie smaakte absoluut naar meer, hier moest en zou een vervolg aan gegeven worden!

2022 Carnaval: Na meerdere vergadering is er besloten om in 2022 onze laatste “carnavalseditie” te houden. Door een gehele afgelasting van de Nulandse Carnaval sloten we de handen ineen met Café-zaal Kerkzicht. Een indoor editie met 300 personen die we zeker als een geslaagde dag mogen bestempelen.

2022 Zomer: Ondertussen is Stichting Confetti Rave Festival opgericht, wat betekend dat we er een “officieel” evenement van gaan maken. Misschien wel de editie waarin we de meeste mensen hebben doen verbazen. We zetten een ‘echt’ festival neer. Confetti Rave Festival 2022 blijkt een groot succes en stemt niet alleen de gehele organisatie, maar ook alle bezoekers positief! Na dit enorme succes staat één besluit vast: Confetti Rave Festival gaat in het vervolg twee opeenvolgende dagen plaatsvinden. Hoe dit er exact uit gaat zien wordt uiteraard vervolgd.

Waar staan we nu, wat is ons doel:
Na het grote succes van de zomereditie 2022 is besloten om dit uit te breiden. Momenteel zijn we druk bezig om Confetti Rave Festival 2023 van de grond te krijgen. 

Met een ambitieus team van 9 jongens willen we in de komende jaren met Confetti Rave Festival uitgroeien naar een jaarlijks terugkerend evenement dat door en voor jongeren in omgeving Nuland gehouden wordt.